Officiële afsluiting restauratie molens De Hoop en De Arend

Zaterdag 14 september vond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Abbenbroek de officiële afsluiting van de restauratie van molens De Hoop te Abbenbroek en De Arend in Zuidland plaats. De Commissaris der Koning, drs. J Smit, verrichtte de officiële handeling door de vang van molen De Hoop te lichten en deze daarmee in gebruik te stellen. Naast de CdK waren ook burgemeester van Oosten van de gemeente Nissewaard en de directeur van de Hollandsche Molen mw. Bakker en vele andere genodigden aanwezig om samen met molenaar Rene Kleijn en het bestuur van Stichting Molenbehoud Nissewaard dit heugelijke feit te vieren.

Na afloop kregen alle bezoekers een “De Hoop Molenbrood”. Deze waren gebakken van het eerste meel, wat na jaren weer tussen de maalstenen van De Hoop was geproduceerd. De voorzitter gaf in zijn toespraak aan verheugd te zijn, dat we met behulp van donaties van diverse fondsen en de Windvangers zover zijn gekomen, dat we nu twee prachtige molens in de gemeente hebben, waar we trots op kunnen zijn.

Deel dit bericht